Культура куріння кальяну: тенденції сучасного відпочинку рівнян

Культура куріння кальяну прийшла до нас із Близького Сходу. Для рівнян — це нові емоції, можливість відчути себе віддаль міської метушні і турбот, на хвилинку перенестися в екзотичну країну сонця, прянощів та яскравих смаків…

Сучасний сервіс розваг настільки різноманітний, що хочеться щоразу пробувати щось нове. Керівники закладів готові задовільняти потреби своїх відвідувачів і поєднують в одному місці різні види відпочинку. Ви з легкістю можете куштувати страви і слухати музику, грати у більярд чи боулінг за склянкою улюбленого напою або спілкуватися з друзями за ароматним кальяном. Для багатьох останній варіант є хорошою альтернативою проведення дозвілля.

Культура куріння кальяну прийшла до нас із Близького Сходу. Наприклад, для жителів Туреччини — це справжній ритуал, спосіб відпочити та привід зустрітися з друзями після важкого робочого дня.

каль4

 

Для рівнян – це нові емоції, можливість відчути себе віддаль міської метушні і турбот, на хвилинку перенестися в екзотичну країну сонця, прянощів та яскравих смаків. Такий спосіб відпочинку актуальний, як взимку, так і під час теплого сезону. Коли за вікном морозець, приємно заховатися у кафе, з приглушеним світлом, де витає тонкий аромат фруктів, а влітку – вмостившись на м’які диванчики вуличного майданчику. Під час процесу повільного вдиху і видиху, час немов завмирає і людина повністю віддається атмосфері, що її оточує.

кал3

Цікаво те, що кальян полюбляють навіть ті, хто в житті не палить.  Для багатьох – це не просто відпочинок, а справжня церемонія. Вдалу композицію кальяну складає зелений або фруктовий чай. Такий напій підсилює задоволення від процесу.

Головна складова кальяну – це тютюн, або ж заправка. Існує безліч смаків, які додають, як окремо, так і міксуючи. Вдало дібрані комбінації приносять ще більше насолоди. Існують смаки, які самостійно не використовують, а створені спеціально для компонування: мед, жасмин, троянда, кориця. Поодинці вони надто терпкі і насичені, але в поєднання з іншими, надають яскравого смакового акценту. Новачкам радять спробувати різні наповнювачі, щоб визначити свій улюблений смак. А от досвідчені кальянщики часто люблять “гратися” з пропорціями і навіть змішувати уже готові мікси.

каль5

Важливим фактором є рідина, яку заливають в колбу. Навіть найсмачніший муассель може бути зіпсований погано розведеною субстанцією. За класикою, використовують звичайну воду. Можна заправляти кальян, використовуючи сік, але він повинен відповідати смаку тютюну, наприклад яблучний сік і тютюн з корицею. Молоко – теж не погано, однак,  не варто робити кальян на чистому молоці, краще розбавити його водою.

каль2

Скільки людей – стільки й смаків. Експериментуйте і шукайте свій. Однак, варто пам’ятати, що часте куріння кальяну несе шкідливий вплив для здоров’я. Тому зловживати таким відпочинком не варто.

“РестоРівне” рекомендує найпопулярніші заклади, де пропонують кальян:

  1. “Soho Room”
  2. “Алладін”
  3. “Izumrud”
  4. “Шоколад” 
  5. “Panamera” 
  6. “Лагуна”
  7. “Craft Burger” 
  8. “Tochka” 
  9. “Сталева гора” 
  10. “Blues & Jazz Bar Restaurant” 

Залишайте під статтею свої коментарі і відгуки, де, на вашу думку, кращий кальян у місті.

Олена Кравчук

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *